MORGAN OPNIEUW GEWOND!
donderdag 22 maart 2012

Opnieuw zijn er foto's verschenen van Morgan waarop verwondingen te zien zijn. De verwondingen zijn van eind februari, zowel het dolfinarium als Loro Parque hebben hier niets over naar buiten gebracht.
Het dolfinarium doet deze wonden naar de media af als de zogenaamde 'rake marks', wat volgens hen heel gewoon is in een dominantie strijd. Volgens de dierenarts van het dolfinarium zou het een slecht teken zijn als Morgan geen verwondingen zou hebben.
Echter heeft de dierenarts het hier over de zogenaamde oppervlakkige 'rake marks' een soort schaafwonden, oppervlakkige krassen die tijdens het spelen ontstaan.
De wonden die Morgan heeft zijn diep, tot in de vlesige huidlaag, zoals dit ook te zien is op de foto.

Bij wilde jonge orka's zie je dit soort diepe littekens als op Morgan nagenoeg niet. De oudere mannetjes, die een dominantiestrijd met elkaar aan gaan hebben uiteraard wel van dit soort littekens.

Natuurijk zal het dolfinarium en ook Loro Parque volhouden dat dit normaal is bij orka's en zullen zij niet toegeven dat Morgan niet geaccepteerd wordt door de andere orka's.
De experts aangesloten bij de Free Morgan Foundation hebben hiervoor gewaarschuwd. De orka's in Loro Parque zijn voor hun tweede en derde levensjaar allen bij hun moeder weggehaald. Buiten dat dit zeer triest is voor zowel moeder als jong, hebben zij geen sociale vaardigheden aangeleerd gekregen, wat problemen geeft. Aan Tekoa is dat dan ook duidelijk te zien, zijn hele lichaam zit onder de littekens.
Vooralsnog zit Morgan met de kleine Aden van anderhalf jaar, die met de fles is grootgebracht omdat hij verstoten is door zijn moeder en door haar aangevallen werd. Zijn moeder is wederom drachtig, waar Loro Parque alle orka's gaat laten is vooralsnog een raadsel. Skyla, Tekoa en Keto zullen moeten optreden. Kohana moet apart van de rest met haar kalf, maar Morgan en Aden ook.
Ik zou er niet gek van staan te kijken als ook dit jong weer verstoten zal worden door Kohana.
Buiten deze verwonding heeft Morgan meerdere littekens van dit soort diepe bijtwonden.


REACTIES

SgIEtY Wow! This is a great post and this is so true
Geplaatst door suba suba op 21 december 2018 om 08:12
m3Z5R4 I really like and appreciate your post.Thanks Again. Great.
Geplaatst door crorkz matz op 6 augustus 2014 om 08:58
j8284l Enjoyed every bit of your blog.Much thanks again. Fantastic.
Geplaatst door cheap backlinks op 18 juli 2014 om 17:08

PLAATS JOUW REACTIE

Naam:
Email: 
Tekst:
U kunt één of meerdere van onderstaande emoticons aan uw tekst toevoegen door
simpelweg op een emoticon te klikken.
T-shirts
De T-shirts zijn binnen! U kunt deze hier bestellen.
Hosting & programmering:
Vormgeving in samenwerking met moonsenses.
Stichting Dolphinmotion - Triodos bankrekeningnr. 784759316