PERS BERICHT DOLPHINMOTION
zondag 16 december 2012

Vier dagen doodsstrijd bultrug door toedoen olie industrie?

Nijmegen, 16 december 2012 - Vanaf het begin van dit jaar spoelen grote walvisachtige en bruinvissen aan, een aantal dieren lijkt ziek, sommige zijn uitgehongerd en anderen lijken in goede conditie te zijn gestorven. Bultrug Johannes en de onlangs dood aanspoelde potvissen riepen vragen op bij stichting Dolphinmotion. En na onderzoek komt zij uit bij de olie-industrie.
Sinds begin dit jaar zijn er meerdere reflectie-seismiek (akoestische golven) en hydrografische bodemonderzoeken naar olie en gas gedaan en zijn er vele strandingen gemeld waaronder 3 vinwalvissen, 2 spitssnuitdolfijnen, 26 grienden en 2 bedreigde sei-walvissen.
Gedurende de afgelopen weken was dit schip werkzaam tussen New Castle en Denemarken, zon 100 kilometer ten noorden van het beschermde gebied de Doggersbank en 400 kilometer van de Waddenzee.
In het afgelopen jaar hebben zelfs zon 10 seismiek en een aantal hydrografische onderzoeken plaatsgevonden. De schotse staats secretaris van milieu Richard Lochhead heeft reeds een aanvraag gedaan een onderzoek in te stellen.
Na de zaak van de gestrande orka Morgan in 2010 gingen de beschermingorganisaties EDEV, de Sea First Foundation en Stichting Dolphinmotion in gesprek met verantwoordelijke EL&I over de aanpak van toekomstige strandingen. Ook zijn wij in gesprek met SOS-dolfijn, die wij in de toekomst graag onafhankelijk zien opereren van Dolfinarium Harderwijk, waar zij fasilitair en grotendeels financieel afhankelijk van zijn, aldus Hester Bartels van Stichting Dolphinmotion.
Buiten het feit dat na Morgan en Johannes en strandingen van de afgelopen tijd duidelijk is dat er hoognodig een protocol opgesteld moet worden ten aanzien van met name grote gestrande walvisachtige, die niet opgevangen kunnen worden, is het ook zaak te kijken waarom deze dieren stranden. Mogelijke oorzaken zoals te weinig voedsel als gevolg van overbevissing en schepen met reflectie-seismiek technologie zouden volgens Dolphinmotion goed onderzocht moeten worden.REACTIES

w4DRIP Only wanna comment that you have a very decent website , I like the style and design it actually stands out.
Geplaatst door i love pron op 20 december 2018 om 22:19
gOMYRI Awesome post.Much thanks again. Really Cool.
Geplaatst door matzcrorkz op 5 augustus 2014 om 02:14
rZUuVC Really appreciate you sharing this blog.Really thank you!
Geplaatst door matzcrorkz op 4 augustus 2014 om 00:35
wRKoh2 Really appreciate you sharing this blog.Much thanks again. Really Great.
Geplaatst door link building op 18 juli 2014 om 12:10

PLAATS JOUW REACTIE

Naam:
Email: 
Tekst:
U kunt n of meerdere van onderstaande emoticons aan uw tekst toevoegen door
simpelweg op een emoticon te klikken.
T-shirts
De T-shirts zijn binnen! U kunt deze hier bestellen.
Hosting & programmering:
Vormgeving in samenwerking met moonsenses.
Stichting Dolphinmotion - Triodos bankrekeningnr. 784759316